'Ik ontdekte de eindeloze mogelijkheden van zijde'

Patrick Oude Groeniger

Naast verse bloemen, kun je in de winkel van 't Kroontje ook zijdebloemen vinden. Wie een aversie heeft tegen bloemen die niet vers zijn, heeft waarschijnlijk nog het beeld voor ogen van kunstbloemen die je in de jaren 60 en 70 zag: van die plastic bloemen, vaak rozen, die je kon afstoffen. Welnu, die behoren serieus tot het verleden. Maak kennis met zijdebloemen en dan vooral die van het merk Silk-Ka, want die steekt er met kop en schouders bovenuit.

Ruiken aan Silk-Ka

Silk-Ka maakt bloemen van zijde die niet van echt zijn te onderscheiden. In onze winkel ruiken klanten regelmatig aan zijdebloemen, zo levensecht zien ze eruit. En zelfs als je aan de blaadjes voelt, moet je soms nog vragen of het een echte bloem is of niet.

Passie voor kunstbloemen

Patrick Oude Groeniger is de drijvende kracht achter Silk-Ka. Als zoon van een bloemist besloot hij meer dan dertig jaar geleden kunstbloemen te gaan ontwerpen. Dat deed hij zo goed dat Silk-Ka in meer dan 75 landen over de hele wereld worden verkocht. 'Tijdens mijn voortdurende zoektocht naar nieuwe creaties en innovaties ontdekte ik de eindeloze mogelijkheden van zijde', vertelt Patrick Oude Groeniger. 'Zo ontstond mijn fascinatie en passie voor kunstbloemen. Ik besloot een nieuwe weg in te slaan. Een nieuw concept werd geboren, een nieuw bedrijf werd opgericht: Silk-ka. Tegenwoordig zijn we een van de bekendste ontwerpers en exporteurs van kunstbloemencollecties wereldwijd.'

Eindeloos lang plezier

Het voordeel van zijdebloemen is dat je ze overal kunt neerzetten. Je hebt er eindeloos lang plezier van, kan het af en toe eens wegzetten om het later weer tevoorschijn te halen en het er nog steeds uitziet alsof je het boeket gisteren hebt gekocht.

Kom onze collectie zijdebloemen eens bekijken. Het team van 't Kroontje kan een boeket zijdebloemen net zo kunstig schikken als verse bloemen. We hebben een hele collectie vazen en aardewerk waar zijdebloemen prachtig in staan. Heeft u zelf een pot, vaasje of schaal, neem die dan gerust mee. We kunnen er altijd iets moois van maken.